6 noiembrie 2021

Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat pe 5 noiembrie, cea de-a 29-a ediţie a „Topului Naţional al Firmelor Private din România”, cel mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor prin promovarea celor mai performante întreprinderi din România.

La evenimentul desfasurat online au fost premiate peste 150 de companii situate pe primele locuri în clasamentul general la nivel naţional, clasamentul naţional pe domenii de activitate-cod CAEN și clasamentul județean, acordându-se, de asemenea, o serie de premii speciale. Premierea a fost realizată pe baza următoarelor criterii: performanţă globală, productivitate, cifră de afaceri şi profit brut.

În deschiderea evenimentului onlineau fost susținute mesaje pentru mediul de afaceri de către:

Florin JIANU, Preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR)

Cosmin MARENESCU, Consilier prezidențial - mesajul E.S. Klaus IOHANNIS, Președintele României

Florin CÎȚU, Prim-Ministrul Interimar al României

Marcel CIOLACU, Președinte PSD

Raluca TURCAN, Ministrul Muncii și Protecției Sociale

Victor NEGRESCU, Europarlamentar

Liviu ROGOJINARU, Șef cabinet Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri

Dumitru NANCU, Director FNGCIMM

Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, Președinte de onoare CNIPMMR

Sterică FUDULEA, Moderator


În cadrul cuvântului de deschidere, președintele CNIPMMR, dl. Florin Jianu, a precizat “Vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre, chiar dacă în acest moment evenimentul se desfășoară exclusiv online, cu o sală goală. Și în acest an premiem firme care, cumulat ca număr de angajați trec de 50.000, care au o cifră de afaceri de 20 miliarde lei și profit de peste 2 mld lei. Există performanță, există seriozitate din partea mediului de afaceri care a performat și în anul2020, deși a fost o perioadă dificilă. Nu putem să facem notă discordantă față de ceea ce se întampă în societate în acest moment și vreau să spun că, personal și în numele CNIPMMR, cea mai important confederație patronală de IMM-uri din România, vă mulțumesc pentru seriozitatea și respectful dvs. Faptul că aici, la un evenimental CNIPMMR sunt principalele partide politice din România, nu numai că ne onorează dar arată seriozitate. În acest moment, cuvintele care trebuie să fie cheia în România sunt -responsabilitate- și, poate adăugăm și -solidaritate-. În viziunea mediului de afaceri, am venit cu 10 măsuri care trebuiei mplementate imediat. În primul rand, cred că este foarte important să recreăm un Program Național de Susținere a Start-up-urilor, să menținem fiscalitatea pentru micro-întreprinderi, să realizăm noi tipuri de instrumente de finanțare, să îmbunătățim absorbția de fonduri europene, implementarea PNRR-ului ținând cont de nevoile și recomandările mediului de business precum și să utilizăm fondurile din perioada programatică 2021-2027 în mod eficient.”
Un eveniment de referinta
Topul National al Firmelor Private din Romania
Transmitem pentru publicare Rezoluția Topului Național al Firmelor Private din România, ce conține 10 propuneri pentru dezvoltarea mediului de afaceri, de care noul Guvern să țină cont.

Partenerii și sponsorii evenimentului au fost: BCR, Sodexo, Banca Transilvania, AMIRAS C&L IMPEX SRL, Ubitech Constructii, Esperandza-Com-Impex SRL, FNGCIMM, Alpha Bank, Romfracht SRL, Waterboyz Romania, Capital Consulting Expert, New Design Composite, Valtryp, Coral Impex, ATP Motors, Maspex, Allianz Partners, F-PRO.

Partener exclusiv în domeniul asigurărilor: Groupama

Iulia HAINAROSIEN.R. Faptul că acest eveniment a prilejuit participarea comună a preşedinţilor PNL şi PSD are o semnificaţie aparte în stabilizarea politică a României, viitorul guvern fiind şi rodul unei intervenţii clare a mediului de afaceri cu adevărat reprezentativ. (TB)


CERINŢELE MEDIULUI DE AFACERI PENTRU VIITORUL GUVERN

VIZIUNEA MEDIULUI DE AFACERI SE BAZEAZĂ PE 4 PILONI:

Crearea unui ecosistem de afaceri capabil să facă faţă provocărilor viitorului: digitalizarea, tranziţia către o economie verde, concurenţa pe pieţele internaţionale.

Resurse umane calificate şi cu competenţe în tehnologia infoemaţiei;

Susţinerea iniţiativelor antreprenoriale;

Digitalizarea relaţiei mediul privat-administraţia publică.


MĂSURI PENTRU SPRIJINIREA ANTREPRENORILOR:

Program de susţinere a start-up-urilor;

Program pentru digitalizarea IMM-urilor/ transformarea digitală a IMM-urilor;

Măsuri compensatorii pentru antreprenorii afectaţi de pandemia de COVID-19;

Păstrarea regimul fiscal al microîntreprinderilor;

Modernizarea instrumentelor de finanţare - mixt granturi şi împrumuturi cu dobânda subvenţionată;

Îmbunătăţirea absorţiei fondurilor europene:

PNRR;

Fondurile 2014-2020 pentru evitarea/limitarea riscului dezangajarii;

Pregătirea perioadei programatice 2021-2027.

Reducerea şomajului în rândul tinerilor până în 24 de ani, de la 21% în prezent, la sub 10% în doi ani;

Acţiuni privind stoparea/limitarea scumpirilor şi/sau compensarea creşterii preţului la energia electrică, gaze naturale, combustibili pentru mediul economic;

Susţinerea capitalului românesc  - Programe de internaţionalizare/ Promovarea investiţiilor şi a exporturilor româneşti/Făcut în ţara mea.

Asigurarea securităţii economice a României.
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!