Bulă - simptom al inteligenţei  - editat de Grupul de Presă Top Business
Bulă - simptom al inteligenţei
- editat de Grupul de Presă Top Business
Bulă - simptom al inteligenţei Editat de Grupul de Presă Top Business
Acum aproape un sfert de veac, ofeream si premii substantiale colaboratorilor nostri (la 100.000 tiraj, era de unde). Acum, ca am resuscitat publicatia, vrem s-o scriem, ca atunci, impreuna cu domniile voastre.

Plecam de la realitatea ca foarte putini dintre cei care spun bancuri le creeaza chiar ei. Important e, totusi, cum le relateaza. De aceea, va vom iscali.

Daca ati selectat eventual din culegeri realizate de altii, mentionati sursa pentru ca selectioneri tot ramaneti si veti fi mentionati ca atare.

Si precis unii dintre domniile voastre veti fi premiati (cu sprijinul publicatiilor surori „Vinurile Romaniei" si „Turismul Gastronomic" - pentru ca mancarurile bune se asociaza cu vinurile bune, dar la o petrecere nu poate lipsi umorul).


Deci, asteptam scrierile domniilor voastre fie prin scrisori (Bucuresti, Colentina 21, Bloc R24, Se A, Ap 31), fie pe E-mail
bula_gaga@yahoo.com.

In functie de mesaje, o sa primiti si un numar de telefon celular ca sa comunicati direct. (B&G)
Puteti fi redactori la Bulă
SUA reactioneaza prudent fata de Israel

Donald Trump în vizită în Israel.
La un moment dat i se face rău și moare. Autoritățile isralene ii anunță pe americani ca ii pot trimite in America cadavrul lui Trump pt suma de 50000 USD sau îl pot îngropa acolo pt suma de 100 USD.  După lungi dezbateri, autoritatile americane contactează Israelul și anunță că vor ca Trump sa fie trimis în America.
Israel intreaba:
De ce vreți sa cheltuiți 50000 USD in loc sa l îngropați în tara Sfânta pt doar 100 USD?
SUA raspunde: acum 2000 de ani a mai fost unul îngropat în tara Sfânta și după 3zile a înviat. Nu vrem sa ne asumam acest risc

Selectie de Florin Fagaras, Bucuresti

Mai bine râzi preventiv

- In curba asta mi-am pierdut viata...
- Ai de gand sa spui asta de fiecare data cand trecem prin fata bisericii unde ne-am casatorit?!


Stau în autobuz pe ultimul scaun, supărată, și plâng pentru că m-am certat cu iubitul meu. La un moment dat, un copil de vreo 5 ani se apropie de mine și îmi zice cu o voce gingașă:

- Ce faci, plângi pentru că ești grasă, nu-i așa?


Studiile arată că un bărbat din trei preferă femeile cu sâni „generoși”. Ceilalți doi se plac între ei.


De Dragobete, am scos-o în oraş. M-au amendat pentru exhibiţionism.


Cred că o să iau șefului un ceas de ziua lui. În fiecare dimineață mă întreabă același lucru :- Ai idee cât e ceasul ?!

Mă fascinează capul tău, îmi stimulează imaginația!
- Sunteți psiholog?
- Nu, arhitect!...Am o slăbiciune pentru spațiile goale.

E demonstrat științific ! Dacă trimiți un bărbat la magazin să ia 5 chestii, se întoarce cu 4. Dacă trimiți o femeie să ia 5 chestii....se întoarce cu 54.


Klaus Iohannis, luat în calcul la Bruxelles pentru poziția de președinte al CE.....Când și președintele își caută loc de muncă pe afară..

​Barbatii inseala nu pentru ca sunt fustangii, ci pentru ca toate femeile sunt frumoase!

Pe o scară de 1 la 10 cât de mult mă iubeşti?
- Am rău de înălţime.


E incredibil cum lucrează mușchii femeii pe parcursul unei zile. Dimineața nu poate deschide un borcan de gem, pe când noaptea e aproape imposibil să-ți tragi și tu o bucățică de pătură.Iubi, ţi-am făcut prăjitura ta preferată, ca să mă ierţi că am făcut praf maşina.

- Ce-ai făcuuut?
- Prăjitura ta preferată!La dentist
- Acum o să te doară puțin!
- OK, nicio problemă...
- De 3 ani mă culc cu nevastă-ta!


Am terminat școala de mulți ani... De ce naiba încă îmi saltă inima de bucurie când aud că nu se învață din cauza vremii?

Bancuri  selectate de I.D.,Marinescu, Bucuresti


Sa respectam magia spatiilor rurale
Vecinicia s-a nascut la sat si marcheaza timpul care trece de cand ii spui ceva pana cand pricepe locuitorul minunatelor spatii rurale. Acolo unde cu farmec si subtilitate sunt denumite flori ca pizda tigancii si ciuperci ca pula calului (C.D. sub acoperire)Cronica din vremea covideniei

Vă leato 7528 de la facerea lumii, 1 de la desfacerea ei.

Şi au venitu molimă mare în vremea lui Sasu Vodă şi s-au spăimântatu poporulu de-au băgat prostimea în case şi diregătorii prin bolniţele și curţile domneştiu. Că erea o molimă de la o otravă din văzduhu care dădea într-u putrezeala bojociloru pricinuind fierbinţeală şi moarte năprasnicească!

Iară doftorii şi moaşele erau la mare căutare numa că o bună samă şi ei boleau.

Dară şi bolniţele pentru prostime erau pline de lume da’ goale de leacuri! Că şi spitzerii, prinzându de veste că-i rostu de grabnică şi necinstită îmbogăţire, au începutu a jupui şi pielea săracilor, vai de ei!

Şi au zis atuncea vodă cătră iscoadele sale. Mereţi, îmblaţi și cătați leacuri şi legături de gură! Şi iscoadele domniei au dibuit un Botezat, negustor de straie cari vindea ţîţare tăiate pe din două dirept legături de gură la preţ de furtişagu. Şi au vrut să cheme armaşu să îl tragă în ţapă, da el o scăpatu că dzicea vorba că era învăţat cu asta, cu trasu adicatelea!

Şi au trimăsu olăcari la curţile crăieşti şi împărăteşti ale apusului cu carte ca să capete agiutoriu! Dară geaba s-au umilitu! Că nici de la neamurile sale de sânge din regatul Burgulandiei nu l-au agiutatu decâtu cu vorbe de îmbărbătare!

Iară căpeteniilor oştirii, aga le-au poruncitu să o scoată pe uliţe, prin cetăţi, târguri şi sate!

Şi spăimântare ca aceea a pulimii, mare au fostu!

Multime din aceştia s-au îndesatu pin cămări şi pin pimniţe plăzuindu a foamete și a însetare!

Estimp visteria ţării au vruti să o gătească cu galbeni cu îndestulare că legăturile de gură îs la mare căutare şi trebuie adusă tomnai din ţara chitaiului de unde şi molima au vinitu!

Da’ era goală ca-n vremurile prădăciunilor tătărăşti! Şi vistiernicul erea şi el ca vistieria, golu în capu!

Iară căpetenia dregătorilor, postelnicu şi marele sfetnic Ludovic Secuiu o luat şi dregătoria de paharnicu, s-o pusu la adăpostu sub poala domniei şi de-acolo n-o măi scosu capu decâtu ca să margă la beciu ca să să direagă! Şi nu be apă, numa vinu şi tării ca să cruţe apa pentru spălarea mâinilor domniei! Că să tot întrebau după aiasta diregătorii de-a rându cumu să îi dzică mai ghini; paharnicul Ulea or harnicu Pulea?!
Marili medelniceriu, harnicu turna într-una apă domnulu pentru a-și spăla mânurili şi aşa au fost vodă cu ele curate şi uscate tăt timpu. Și s-au scăpatu sănătosu într-u slava Sanador! Şi felceri jidovi l-au cătat pre dânsulu!

Câtuşi dispre pârcălabi, aceştia cari cum! Şela di la Suşeava o fost or s-o datu pălit di molimă, nici amu ghini nu să ştii! Că prostimea rea o dzâsu că blăstămurili di la molima aşeea a găiniloru, şi gâştiloru, şi raţeloru, noroade întregi de orătănii, l-oru agiunsu din urmă, că pi pre multe le-o dat prăduiala foculu şi a pojarulu!

Iarăşi prostimea dimpreună cu boiarii au credzut ce au sositulu ceasul de pe urmă! Şi tare s-au mai spăimântatu şi popimea că au gânditu că n-oru ave locuri de gropniță!

Pe urmă lui Szasz Vodă cărturarii i-au dzâsu pre latineşte şi Koronnis după numele spăimântătoarei molime din vremea văleatuluiu domniei sale preste noiu. Darã prostimea sărmana neştiindu cartea latinească i-au dzâsu Vodă Sasu cela Tăcutu!


Şi atâta o fostu!

Autorul (categoric talentat) n-a semnat acest text. O fi stiut domnia sa de ce (SFI)


Ciolacul leşinat

Iaște binecunoscut cumcă Taraful de-a Stânga au belit țeara în vremile dinainte, și au trimes potera în maidanul dinaintea Polatei Izbânzii să dea norodului cu Beșina Dracnei la nas în meseța lui Gustar cu doauă leaturi în urmă. Ci pierđând aceștia puterea, aveau mândria că, dacă nu au făcut bine țearei, macar i-au făcut rău ca nimeni alții - că și ticăloșii află pricină de trufie în nemernicia lor. Ci ađi, întâi-stătătorul vremelnic al Tarafului de-a Stânga, boiar Ciolacul, au poftit nește hronicari să le vorovească; ci au aflat boiar Ciolacul cumcă și în nemernicie aceștia de ne ocârmuiesc i-au întrecut, că au ferecat norodul în bordeie și au oprit truda, întru mare pierdere de arginți, măcar că aveau puterea a lăsa norodul slobod. Deci, văđând Ciolacul că iaște cu putință a se afla alții poate mai ticăloși decât aceia den taraful seu, i s-au tăiat picioarele ci au leșunat ca o muiare.

Transmis de Nelu Amariei, IasiExplicaţie ştiinţifică
De ce sunt încă relativ mulţi alegători PSD?

Intrucat capacitatea  spitalelor de psihiatrie din ţară nu e suficientă pentru tratarea tuturor.

Marian Atudorei, Iaşi
Cine sunt anonimii?

Selectia textelor si pozelor publicate mai jos a fost realizata de marele artist plastic Paul Mircea Goreniuc din SUA, de criticul de arta si psihologul Mihai Precup, de medicul si jurnalistul Morel Rosenthal, de publicistul  Florin Fagaraseanu,de specialistul in electronica si telecomunicatii dar si umoristul si jurnalistul Torok Csaba,  precum si de priceputii nostri cititori iscaliti sub textele trimise (B & G)
Ciolacul leşinat

Iaște binecunoscut cumcă Taraful de-a Stânga au belit țeara în vremile dinainte, și au trimes potera în maidanul dinaintea Polatei Izbânzii să dea norodului cu Beșina Dracnei la nas în meseța lui Gustar cu doauă leaturi în urmă. Ci pierđând aceștia puterea, aveau mândria că, dacă nu au făcut bine țearei, macar i-au făcut rău ca nimeni alții - că și ticăloșii află pricină de trufie în nemernicia lor. Ci ađi, întâi-stătătorul vremelnic al Tarafului de-a Stânga, boiar Ciolacul, au poftit nește hronicari să le vorovească; ci au aflat boiar Ciolacul cumcă și în nemernicie aceștia de ne ocârmuiesc i-au întrecut, că au ferecat norodul în bordeie și au oprit truda, întru mare pierdere de arginți, măcar că aveau puterea a lăsa norodul slobod. Deci, văđând Ciolacul că iaște cu putință a se afla alții poate mai ticăloși decât aceia den taraful seu, i s-au tăiat picioarele ci au leșunat ca o muiare.
Transmis de Nelu Amariei, Iasi
Ce bine e sa stii limba latina
Important e sa fii sexy
Nu poarta masca pentru ca sunt mascati din nastere
La vremuri noi, bancuri noi

Până la toamnă, toți copii vor primi tablete..Părinții vor primi și ei tablete de Diazepam și Extraveral!

Încotro se duce copilăria?
Niciunde. Se ascunde,  apoi, la bătrânețe, hopa, iar apare!

Na, acum îi înțelegeți pe ăia de stau pe ajutor social?
Vedeți ce greu e să nu faci nimic?

Anul 2019: Când naiba o să ne fie și nouă bine?
Anul 2020: Și când te gândești ce bine ne era!…

La Suceava nu mai e focar.
La Suceava e reprezentanţa Coronavirus în România!

Ca români, nu cerem mult, doar să putem ieși și să se deschidă barurile.  Partea cu munca poate s-aștepte.

Eu nu zic că sunt proști, dar când am zis ”uite o pasăre moartă”, se uitau pe cer!

Cred că în curând va trebui să vorbim cu greșeli gramaticale că, altfel, va crede lumea că suntem aroganți.

Soția îl întreabă pe soț:
- L-ai văzut pe tipul care m-a salvat când  era să mă înec?
- Nu, dar pun eu mâna pe el!

În timpul pandemiei, autoritățile sugerează:
Să atârni o eșarfă roșie dacă ai nevoie să comanzi ceva, o eșarfă albă, dacă ai nevoie de alimente.
Vecina mea a atârnat o tanga (chiloți „șnur”). Oare de ce are nevoie?!

- Mă, Ioane, cum îi zice la prost în Ardeal?
- Dom’le, apăi la noi nu-i mai zâce prost; la noi îi zâce inteligent asimptomatic.

- Da’ de ce purtați măști când sunteți singuri în mașină? Vă e frică să  nu vă strănute volanul în față?!

Eu la muzeu nu mă duc!
Cine vrea să mă vadă, să vină la mine…

Dacă nu exista presă,  televiziune etc. habar nu aveam de Covid-19. Am fi stat sănătoși ca proștii!

Ea: - Plângeai după mine, dar te-ai dus cu alta.
El: - E adevărat, dar m-am dus trist!

Georgeta își sună prietena:
- Gina, am auzit la știri că la Vaslui a fost omorâtă o curvă. Tu ești bine?

- Ce tăt îți tragi nasul de la sarmalele mele? Vrei să zâci că nu-s bune?
- Ba așe-s, tu Rozi! Îs bune! Dar tăți ăștia din sala de cinema au popcorn la ei!

Judecătorul:
- Doamnă Rozi! Dumneavoastră l-ați bătut pe Gheorghe cu bâta de baseball!
- Numa’ ne-am jucat sportu’ aista, domn jude!
- Dar, bine! Are 29 de urme de lovituri…
- Încă nu cunosc regulamentul!

- Ioane, tu mă mai iubești?
- Tu, Mărie, ție și azi, că-i duminică, îți arde de sfadă?

Azi la piață:
- Cât costă ardeii roșii?
- 21 de lei la kilogram.
- Da-s cumva umpluți cu carne?!

Să nu crezi că dacă te îndrăgostești de o femeie urâtă nu ți-o fură nimeni.
Întotdeauna există unul mai orb ca tine.

Nu prea am somn noaptea, stau și mă uit în tavan și mă gândesc: oare pe mine barza m-a adus sau bufnița?

- I-am spus lui fiu-miu să nu se însoare cu o orășeancă, pentru că sunt slabe și leneșe.
- Și el ce-a făcut?
- S-a căsătorit cu o țărancă sănătoasă… și acum aia ne bate pe amândoi…

Putem ieși pentru activități agricole. O veste bună pentru cei ce bat câmpii!

O blondă cade în Nil. Când se vede înconjurată de crocodili, zice:
- Uau, bărci de salvare Lacoste!

Cum traversează românii strada: se uită la semafor și, dacă e verde trec, iar dacă e roșu aleargă.

Bancuri selectate de Paul Mircea Goreniuc - SUA
 
Selectie realizata  de Paul Mircea Goreniuc - SUA
Selectie realizata de Mihai PRECUP, Bucuresti
Transmise in direct de Paul Mircea Goreniuc - SUA

20 iulie 2020


O femeie se trezeste la miezul noptii plina de sudori.
Dimineata sudorii au plecat la munca.


Intr-o frizerie. Frizerul, taindu-l pe client de vreo doua ori, incearca sa discute cu el:
- Ati mai fost la noi pâna acum?
- Nu, mâna mi-am pierdut-o in război.


O femeie si un bărbat stau pe marginea prapastiei.

Femeii ii e cald. Barbatul îi face vânt.


Românii la olimpiada.
In prima zi au luat o medalie.
A doua zi au mai luat una.
A treia zi i-au prins.In tramvai:
- E cineva fară bilet, in fund ?
- Eu, da mi-l bag imediat!!M-a sunat ieri o tipă: „Vino acum, nu-i nimeni acasa”.
M-am dus. Intr-adevar, nu era nimeni.


Doamna, stiti ca sotul dvs. va inşeală?
- Bineinteles, stiu cu cine, stiu unde si când, dar nu mi-am dat seama CU CE....


El si Ea, pe canapea:
Ea: Ce faci ?
El: Ma gândeam ! Tu ?
Ea: Si eu ma gândesc !.. Tu la ce te gândeşti ?
El: La ce te gandeşti si tu !
Ea: Porcule !
Soţul: Nu mai fi suparată! Îti promit ca te fac cea mai fericita femeie din lume.
Sotia: Când pleci?Un tânar invita o tânara la dans.
- Domnisoara, se poate?...
- Desigur, dar mai intai să dansam.Se intâlnesc un domn si o doamnă la nudisti...
Domnul: - Ma bucur ca v-am intalnit!
Doamna: - Observ!.....Un bancher discuta cu prietenul sau:
- Iti inchipui, m-am indragostit! Ea are 20 de ani, eu 65!
Ce crezi, sansele mele vor creste daca ii voi spune ca am 50?
- Sansele tale vor creste daca ii vei spune ca ai 80!- Spune, Ione, găsitu-ţi-ai vreodată bărbaţi străini în şifonier?
- Nu! Toţi erau români...Căsnicia este o relaţie oficiala a două persoane, din care una are întotdeauna dreptate, iar cealaltă este SOŢUL!Matrimoniale:

Doresc sa fac cunostinta cu trei-patru domnisoare pentru o relatie serioasă !Cand bărbatul se simte rau, isi caută soţia.

Cand bărbatul se simte bine il caută soţia!
„Bula merge si in engleza
Am reţinut sugestia unor cititori de a pune in „Bulă” şi texte în limba engleză -
umorul e universal.
Paul Mircea Goreniuc trimite din SUA
Bulă nu e astrolog
Sunt în concurenţă neloială cu Bulă cei care se numesc: astrolog, numerolog, tâmpitolog etc?
Sau ei concureaza cu Gâgă?
Nu, ei  (ele) sunt de regulă escroci, cei care-i bagă în seamă sunt Gâgă
(Gâgă e un prost sincer, Bulă e un şmecher care face pe prostul)

Dinu CODREANU
Bancuri selectate de Paul Mircea Goreniuc - USA

Ciocanul e esential
  
Există o legendă care spune că secera şi ciocanul reprezinta semnul secret al circumciziei.
- Hai că secera pot să mai cred, dar ciocanul ce legătură are?
- Pentru anestezieMama are prioritate

Tati, tati, de unde am luat inteligenţa, de la tine sau de la mami?
- De la maică-ta cu siguranţă, că eu o mai am!Cultura

I : Cum ii numesc canibalii pe alergatori?
R : Fast food.Solutia salvatoare

Rabi Iankl avea un cîine de rasă. Intr-o zi citeste-n ziar ca, la Paris, pentru €5000 cîinele poate fi invatat intr-o saptamana sa vorbească. Imediat il cheama pe fiul sau Moishole, ii da €5000 ca sa plece cu cîinele la Paris.

Băiatul ia banii si pleacă cu cainele la Paris. Acolo in doua zile face praf toti banii pe curve si distractii. Toata noaptea nu doarme ingrozit ca rabinul o sa-l omoare c-a prapadit banii.
In ziua urmatoare Rabi Iankl telefoneaza ca sa afle cum progreseaza cainele.
Moishole ii spune ca totul merge strună.
_ Cum adică, a început deja sa vorbească ?
_ Turuie ca o morisca. Apropos tată, te mai culci cu secretara?
_ Cine ti-a spus asta?
_ Cainele!!?
_ Da-i una-n cap, lasă-l la Paris si vino acasă !!!
Rasism realist

Azi am picat examenul la biologie.
La intrebarea “Ce contin celulele” se pare ca “tigani” nu e raspunsul corect !


Politete necesara


Sa devii drogată, alcoolică şi curvă e foarte simplu.
Este suficient sa nu saluti babele de pe banca din fata blocului!