Ministerul Economiei ne-a informat ca două companii românești din industria de apărare au dezvoltat și lansat în producție un termoscaner care permite scanarea rapidă pe fluxuri de persoane și alarmarea în cazul temperaturilor care depășesc limita febrei.

CONDOR SF-RD este un aparat de măsurare a temperaturii fără contact, dezvoltat de IOR București și Pro Optica. Conține o cameră termală fără răcire, o referință termică, un trepied, un display computerizat și un program software specializat pentru aplicația de scanare termică. Acest termoscaner va  fi utilizat pentru controlul accesului în zone intens circulate.

CONDOR SF-RD a fost realizat prin extinderea aplicațiilor sistemului mecanicului conductor de pe vehiculele blindate („CONDOR SR”), aflat în producție de serie la Pro Optica și care echipează transportoarele blindate Pirahna 3 și 5.

”Industria românească se mobilizează! Este valabil și pentru sectorul privat, care deja a început să producă ce este necesar în domeniul sanitar: măști, biocide, etc, dar și pentru industria cu capital de stat. ROMARM va începe să producă măști, dar totodată în parteneriat cu STIMPEX produce izolete românești. De astăzi (9 aprilie a.c. - NR)  alte două companii din industria de apărare, una cu capital privat și alta cu capital majoritar de stat - IOR, au dezvoltat și lansat în fabricație un termoscaner care permite scanarea rapidă pe fluxuri de persoane și alarmarea în cazul temperaturilor care depășesc limita febrei”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
A intrat in productie
un performant termoscaner romanesc
el poate scana imediat persoanele cu febra
Back
Next
Editie electronica a publicatiei tiparite
Top Business -    fondata 1993,
Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!