MidasAnAir®

Aparate pentru dezinfectia aerului cu  
flux concentrat de radiatie  
neionizanta

Descriere, istoric

Radiatiile cu lungimea de unda cuprinsa  
intre 100 si 400nm poarta numele de  
radiatii ultraviolete si le regasim in  
lumina solara. Acestea sunt clasificate in  
trei categorii, in functie de lungimea de  
unda: iar dintre ele, cea cu lungimea de  
unda cuprinsa intre 100 si 280nm,  
radiatia UV tip C , este radiatia  
ultravioleta cu un efect germicid maxim   
mai ales in spectrul de unda de 254nm  
(punctul la care acizii nucleici ai  
microorganismelor au absortia maxima).

Sunt binecunoscute 2 sisteme de  
dezinfectie a aerului cu radiatie UV si  
anume  dezinfectie prin productia de  
ozon si dezinfectia prin radiatie directa ,  
insa ambele sisteme prezinta   
dezavantajul ca procesul nu se poate  
desfasura cu persoane in incapere.

Aparatele MidasAnAir  in afara de faptul  
ca elimina acest dezavantaj major au  si  
o eficienta extrem de ridicata a  
procesului de dezinfectie.

Principiul de functionare  

Aerul incarcat cu microorganisme este  
antrenat in aparat de sistemului de  
circulatie a aerului unde sunt amplasate  
generatoarele de UV-C, a caror radiatie  
este concentrata printr-un sistem de  
oglinzi elipsoidale ce formeaza o  
cavitate rezonanta, ceea ce duce la un  
randament maxim al dispozitivului.  
Timpul de circulatie al aerului este ales  
optim, tinandu-se cont de energia  
necesara distrugerii fiecarui tip de  
microorganism si de puterea  debitata  
de generatoare.
De aproape doua decenii. Top Business, deloc intamplator partener media (si nu numai) al saloanelor de inventica de la Iasi,  Cluj Napoca, Craiova si Bucuresti,  promoveaza, in rubrica dedicata inventiilor romanesti, apoi aplicat in Curierul Sanatatii, cateva realizari de exceptie ale inventatorilor ieseni grupati in jurul profesorului univ. dr.  Constantin Antohi dedicate combaterii infectiilor.

Mai ales ca aceste realizari au fost premiate la nivel european si mondial, unul dintre autorii premiati - dr.ing Dan Pavunev - reusind sa  proiecteze si sa realizeze la Urziceni o companie recunoscuta european care proiecteaza si fabrica utilaje vandute in toata lumea. Si pentru achizitionarea carora se mai sta si la coada.

Cititorii nostri au avut posibilitatea sa citeasca multe despre compania Midas Electronics si realizarile sale iar cei inspirati au si achizitionat utilaje pentru firmele si chiar locuintele lor.

Era normal, de fapt inevitabil, sa-l intrebam pe domnul Dan Pavunev cum se implica acum compania sa in criza coronavirus. Publicam raspunsul sau si adaugam si o prezentare a aparatelor pentru dezinfectia aerului, despre care am mai scris dar care acum este de extrema actualitate. Amanunte suplimentare gasiti pe http://www.midasexpert.ro

Constantin Dumitru
Inventii romanesti extrem de importante
pentru combaterea infectiilor
pot fi folosite si in criza coronavirus
Iata ca  dezinfetia cu radiatie neionizanta UV  care a fost dintotdeauna unul dintre mijloacele principale de lupta impotriva  microorganismelordin aer  este  si acum unul dintre cele mai importante mijloace  complementare  care pot fi utilizate   impotriva   COVID 19.

De ce cel mai  important si de ce complementar ?

Este important pentru ca raspindirea COVID incepe din aer si ea trebuie oprita de la sursa. De aceea  locurile cu risc ridicat de COVID 19 in aer trebuiesa fie utilate cu dispozitive   care sa faca  prima curatare ‘’la fata locului’’   . Instalatiile  clasice   de exhaustare ( ventilatie. climatizare) fara filtre corespunzatoareprezinta  in acest moment un risc major  deoarece pot permite raspindirea virusului in  intreaga instalatie de ventilatie  si apoi in exterior .

De ce este  complementar ?

Pentru ca  igiena miinilor si celelalte recomandari sunt  in mod  clar factorul  principal, dar si curatarea perfecta a aerului sau a suprafatelordin incaperile cu risc ridicat   reprezinta urmatoarea  masura majora recomandata.

Singura fabrica din Romania care  produce de mai bine de 15 ani astfel de dispozitive pentru dezinfectia aerului si a suprafetelor ,  Midas Electronics,este asaltata in aceasta  perioada  de comenzi de  la partenerii din bransa, in principal  spitale si clinici , cu comenzi pentru aparate pentru dezinfectiasuprafetelor si a aerului.

Noul model, Midas An Air 12 015 ,fabricat   tot dupa  un brevet de inventie al profesorului Constantin Antohi , cu o putere instalata   peste 0.5 KW in  UV ,  este capabail sa dezinfecteze  pina la 600 mc de aer /ora  cu un randament de pina la 99% .

Testele facute  in anii precedenti pe fungi, mucegaiuri  ( printre cele mai rezistente microrganisme)  confirma ca puterea  germicida  a aparatelor MidasAn Air   este mult superioara  necesarului de putere   pentru distrugerea   COVID 19.
Constantin Dumitru
O solutie complementara dar extrem de importanta pentru combaterea coronavirus
Dezinfectia cu radiatie neionizanta UV
MidasAnAir®
Aparate pentru dezinfectia aerului cu flux concentrat de radiatie neionizanta

Descriere, istoric

Radiatiile cu lungimea de unda cuprinsa intre 100 si 400nm poarta numele de radiatii ultraviolete si le regasim in lumina solara. Acestea sunt clasificate in trei categorii, in functie de lungimea de unda: iar dintre ele, cea cu lungimea de unda cuprinsa intre 100 si 280nm, radiatia UV tip C , este radiatia ultravioleta cu un efect germicid maxim  mai ales in spectrul de unda de 254nm (punctul la care acizii nucleici ai microorganismelor au absortia maxima).

Sunt binecunoscute 2 sisteme de dezinfectie a aerului cu radiatie UV si anume  dezinfectie prin productia de ozon si dezinfectia prin radiatie directa , insa ambele sisteme prezinta  dezavantajul ca procesul nu se poate desfasura cu persoane in incapere.

Aparatele MidasAnAir  in afara de faptul ca elimina acest dezavantaj major au  si o eficienta extrem de ridicata a procesului de dezinfectie.

Principiul de functionare

Aerul incarcat cu microorganisme este antrenat in aparat de sistemului de circulatie a aerului unde sunt amplasate generatoarele de UV-C, a caror radiatie este concentrata printr-un sistem de oglinzi elipsoidale ce formeaza o cavitate rezonanta, ceea ce duce la un randament maxim al dispozitivului. Timpul de circulatie al aerului este ales optim, tinandu-se cont de energia necesara distrugerii fiecarui tip de microorganism si de puterea  debitata de generatoare.
Dispozitivele pentru dezinfectia aerului si a suprafetelor marca MidasAnAir®, sunt fabricate de mai bine de 15 ani sub un brevet de inventie romanesc  si dispun de o capacitate de distrugere in proportie de pana la 99% amicroorganismelor din componenta aerului (bacterii, fungi, ciuperci, protozoare, drojdii)

Produsele au aplicabilitate directa  in spitale  si cabinete medicale, Industria alimentara: fabrici de mezeluri, conserve, panificatie, unitati scolare, gradinte. unitati de alimentatie public. incaperi de arhivare a documentelor, muzee si incaperi pentru pastrarea obiectelor de patrimoniu


Beneficii

Impiedica raspandirea epidemiilor.

Cavitatea rezonanta produce o doza mare de energie pe cm2, prin aceasta se realizeaza reducerea drastica anumarului de microorganisme (93-99%) la o singura trecere a aerului prin aparat.

Nu emite produse toxice.

Substituie varianta folosirii produsilor chimici, protejand personalul si mediul inconjurator datorita consumului redusde energie.

Realizeaza importante economii.

Nu genereaza ozon si nu ionizeaza aerul din incapere.

Elimina mirosurile neplacute, de origine organica.

Pastreaza si conserva obiectele si documentele arhivate.

Misiune, Viziune si Valori

Ne-am  adaptat continuu la conditiile de piata si mediu  si am  imbunatatit  mereu gama de produse si
servicii pentru a oferi clientului garantia alegerii celor mai sigure si eficiente solutii de inlaturare a
microorganismelor din mediul ambiant (aer, suprafete, produse, apa).

Detalii suplimentare si comenzi la http://www.midasexpert.ro
Back
Next
Editie electronica a publicatiei tiparite
Top Business -    fondata 1993,
Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!