Maria Grapini a fost prezenta multi ani in Top Business in calitatea domniei sale de antreprenor, de lider important al patronatului romanesc, apoi de ministru si, de cativa ani incoace, de europarlamentar. E adevarat, in ultimul an, comunicatele sale n-au fost interesante pentru demersul nostru publicistic. Interventiei jenante in directia blocarii Laurei Codruta Kovesi, actualul procuror general al Uniunii Europene, i-au urmat interventii certarete la adresa UE, absolut nepotrivite cu experienta reala pe care o are  un manager de exceptie cum este doamna Grapini. Iata ca acum a avut o idee excelenta pe  care o sustinem si o s-o promovam nu doar catre cititorii nostri, ci, cu firavele noastre puteri, si catre decidenti ai UE.

Exista, la dispozitia europarlamentarilor, fonduri pentru finantarea unor grupuri de viziatatori, pentru conferinte si alte evenimente, care, in conditiile izolarii datorate pandemiei, nu mai e necesar sa fie cheltuite, asa ca ar putea fi redirectionate catre spitale. Precis, nu toti colegii Mariei Grapini vor fi incantati (isi mai invitau si ei la Bruxelles neamuri, pile si amante) iar altii vor incerca, daca se aproba propunerea dumneaei, sa se joace cu aceste fonduri pe mici interese, macar pentru proprii campanii electorale ca nici spitalele nu sunt izolate de epidemia electorala. Dar publicam scrisoarea dnei Maria Grapini pentru ca este cazul (Top Business).

Către
Domnul David Maria SASSOLI,
Președinte al
Parlamentului European,

Stimate Domnule  Președinte,

Înainte de toate, sper că sunteți
bine și în siguranță.În aceste momente în care Europa trece prin încercări grele din cauza epidemiei COVID-19, cred că trebuie să dovedim că suntem solidari. Cadrele medicale sunt greu încercate în aceste zile, criza de materiale sanitare și echipamente medicale a pus în dificultate toate sistemele medicale din statele membre. 

În calitate de trezorier al uneia dintre delegațiile de grup politic din Parlamentul European, și anume Delegația Română S&D, consider că propunerile de a redirecționa o parte din fondurile destinate inițial grupurilor de vizitatori și fondurile din Bugetul Linia 400 trebuie bine gestionate, asigurându-se că banii vor ajunge la spitale pentru a se achiziționa materiale sanitare și echipamente medicale.

Având în vedere că în acest an este dificil, dacă nu imposibil să se organizeze grupuri de vizitatori în Parlamentul European și să se organizeze evenimente, conferințe, propun ca aceste fonduri care revin fiecărui Membru să fie redirecționate de către acesta, fiind responsabil ca banii să ajungă la spitalele din statul membru în care a fost ales.

Prin această responsabilitate directă e fiecărui eurodeputat, ne putem asigura că banii vor ajunge la spitalele care au cu adevărat nevoie de echipamente medicale si materiale sanitare, Membrul putând indica contul bancar a spitalului, iar virarea banilor să se facă direct în conturile acestora.

Propunerea mea poate reprezenta o soluție de urgență pentru lipsa acută a materialelor sanitare și a echipamentelor medicale din spitalele statelor membre.

Vă rog, Domnule Președinte, să analizați propunerea mea, prin care o parte din fondurile destinate grupurilor de vizitatori și Bugetul Linia 400 pot fi bine gestionați în această criză cauzată de epidemia COVID-19.

Cu stimă,
MEP Maria Grapini
Maria Grapini propune redirectionarea unor fonduri
ale UE catre spitale
Back
Next
Editie electronica a publicatiei tiparite
Top Business -    fondata 1993,
Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!