20 ianuarie 2021

În perioada 2007-2008, când se afla în fruntea Guvernului României, Călin Popescu Tăriceanu ar fi obținut o sumă importantă drept mită. Conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fostul premier ar fi primit în mod indirect banii, prin intermediul reprezentanților unei companii austriece.

Foloasele materiale obținute ar fi reprezentat sumele plătite ce constau în plata unor servicii de consultanță. În schimbul banilor, Tăriceanu și-ar fi exercitat atribuțiile pentru adoptarea unei serii de hotărâri de guvern în favoarea companiei.

Potrivit unor surse judiciare, compania de la care Călin Popescu Tăriceanu ar fi primit mită suma de 800.000 de dolari este Fujitsu Siemens Computers. De numele acestei companii este legat și dosarul Microsoft, în care au fost implicați numeroși demnitari români.

În acest context, DNA a solicitat președintelui Klaus Iohannis aprobarea începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, cu toate că același dosar era trimis Senatului încă din noiembrie 2018. Pe atunci se solicita încuviințarea urmăririi penale împotriva politicianului, care se afla în funcția de senator.

După mai multe tergiversări, în iunie 2019 Senatul a respins cererea DNA. Acum, procurorii afirmă că au fost administrate probe suplimentare. Preşedintele Iohannis a aprobat prompt cererea DNA şi e de presupus că Tăriceanu va ajunge la locul său. (SFI)
Veselul Tăriceanu acuzat de luare de mită
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!