5 noiembrie 2021

Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi, a coordonat pe 3-4 noiembrie a.c. o operaţiune în cadrul căreia au avut loc percheziţii, arestări şi confiscări în valoare de 23 de milioane de euro în Cehia, România şi Slovacia.

„EPPO a coordonat o operaţiune în care autorităţile judiciare au desfăşurat percheziţii, arestări şi confiscări în valoare de 23 de milioane de euro în Cehia, România şi Slovacia, Patru persoane au fost arestate, fiind suspectate de crearea unui un grup infracţional şi de evaziune fiscală”, anunţă instituţia.

Principalii suspecţi au organizat un aşa-numit carusel al TVA. Nucleul activităţii infracţionale era în Hamburg  iar spălarea de bani se făcea în Cehia şi Slovacia, cu conexiuni importate în România. Prejudiciul produs în Germania este de cel puţin 23 de milioane de euro.

Întreaga operaţiune  a fost coordonată de Biroul Central al Parchetului European, din Luxemburg. A fost pus sechestru pe bunuri şi conturi bancare din Cehia şi Slovacia. Au fost arestaţi patru suspecţi, care vor ajunge în scurt timp în faţa judecătorului.

Operaţiunea a fost condusă de un procuror european delegat din Munchen, acţiunea fiind derulată de autorităţile judiciare din Chemnitz şi  Hamburg, din Slovacia şi din Cehia, precum şi de biroul de la Bucureşti al Parchetului European, sprijinit de inspectoratele judeţene de poliţie din Bihor şi Sălaj.

Reamintim că pe 20 octombrie a.c., Parchetul European condus de Laura Codruta Kovesi a făcut posibile arestările mafioţilor de la ‘Ndrangheta care vindeau automibile de lux. Parchetul European a declansat recent 300 anchete legate de furtul a 4,5 miliarde de euro. Instituţia are nevoie urgent de încă 50 de procurori de specialitate... S-au primit deja multe cazuri de infracţiuni din Romania pe care le vom relata pe măsură ce vor fi cercetate. (SFI)
Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi, acţionează ferm

- patru arestări şi confiscări de 23 de milioane de euro în Cehia, România şi Slovacia
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!