Profesorii, angajații din sănătate, din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă nu vor fi afectați de decizia guvernului de trimitere în șomaj tehnic a bugetarilor timp de 15 zile lunar, a anunțat pe 9 aprilie a.c. premierul Ludovic Orban,

”Sigur că fac excepţie zonele unde nu se poate aplica această măsura -  instituţiile care sunt implicate în prima linie a bătăliei,  Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării. De asemenea, în ceea ce priveşte profesorii, mai ales că este nevoie de o creştere a activităţii profesorilor pe final de an şi pentru pregătirea tuturor examenelor, nu se va aplica nici către cadrele didactice. Către personalul administrativ se va aplica”(in invatamant iau salarii multe zeci de mii de femei de serviciu, portari etc care ar trebui sa zica merci pentru somaj tehnic - N.R.)

”Cu aceste excepţii pe care le-am menţionat, noi considerăm o măsură normal, de bun simţ, care permite diminuarea riscului de răspândire a virusului în instituţiile publice, pentru că în perioada de 15 zile în care angajaţii instituţiilor publice nu-şi desfăşoară activitatea, practic se poate identifica, se poate manifesta, în cazul în care unul sau doi sunt infectaţi şi astfel îi ferim de riscul de infectare a tuturor angajaţilor. Măsura, repet, are atât considerente de solidaritate, cât şi considerente de natura activităţii restrânse în multe instituţii. Să menţionez între excepţii, din zona Ministerului Muncii, acele entităţi care sunt implicate direct în derularea măsurilor de susţinere a companiilor şi cetăţenilor, şi aici mă refer la AJOFM-uri, Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, care sunt cele care procesează toate solicitările de acordare a şomajului tehnic şi, de asemenea,  care procesează celelalte forme de ajutorare, care sunt acordate către alte categorii decât angajaţii”.
Exceptii de la somajul tehnic
Editie electronica a publicatiei tiparite
Top Business -    fondata 1993,
Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!