Avand in vedere intentia unor lideri (Ponta si Tariceanu cu fermitate, Ciolacu mai de dupa corcodus) de a nu  aproba in Parlament decizia presedintelui Iohannis privind prelungirea starii de urgenta, Raed Arafat a declarat la o emisiune tv că „aspectele politice nu am sa le ating, insa din punct de vedere al controlului epidemiologic si medical avem nevoie de aceleasi puteri ca pana acum conferite de starea de urgenta”.

„Singurul lucru, motivul pentru care am avut nevoie de starea de urgenta in mod obligatoriu, primul lucru e limitarea anumitor libertati fundamentale. Noi am limitat anumite drepturi la oameni, cand am spus oamenilor ca nu va puteti intalni, ca nu puteti merge la Înviere, astea sunt limitari de activitati care sunt fundamentale pentru om, sunt libertatile lui.

Masurile se iau mult mai usor in starea de urgenta simult mai greu in afara ei. Din punctul meu de vedere, necesitatea pe linie medicala e clara, trebuie luata aceasta decizie mai departe, trebuie prelungita, nu cred ca putem sa suportam o scadere brusca a masurilor luate pana acum, care au fost intelepte si corecte dupa parerea mea.

Sa intelegem ca trecem printr-o situatie neobisnuita extrem de serioada, ultima data a trecut lumea printr-o situatie similara in 1918 cand s-au confruntat cu o panedemie de o asemenea amplaore, pana atunci au mai fost 2-3 pandemii dar mai limitate.

E prima oara din 1918 cand ne confruntam cu o pandemie in aproape toate tarile lumii, asupra unor tari foarte evoluate - Franta, Italia, SUA, si vedeti impactul.

Aici nu mai trebuie sa vorbim de solidaritate nationala, trebuie sa vorbim de solidaritate  la nivel mondial, sa trecem acest hop. (...) Oamenii daca nu vad in fata lor pericolul, nu cred in el”.
Raed Arafat:
„Trebuie aprobata prelungirea
starii de urgență”
Editie electronica a publicatiei tiparite
Top Business -    fondata 1993,
Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!