Alegerile din Republica Moldova  confirmă opţiunea basarabenilor pentru România şi Uniunea Europeană
12 iulie 2021

La alegerile din Republica Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS)  al președintei Maia Sandu a obținut cca 53 % din voturi arătau datele  Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 99,49% dintre voturi.

Doar trei partide trec pragul electoral. PAS este urmat de Blocul comuniștilor și socialiștilor, alianța fostului președinte Igor Dodon, având 27,38% dintre voturi. Pragul electoral a mai fost trecut doar de Partidul Politic Șor, creditat cu 5,78% dintre voturi. Blocul Electoral Renato Usatîi are doar 4,11% și nu va intra în parlament, potrivit datelor preliminare.

Potrivit acestor date, în parlament  intră doar  trei partide, iar PAS poate forma singur guvernul chiar și în situația în care Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Șor s-ar alia.

Diferența mare dintre partidul cu orientare proeruropeană PAS și BECS, Igor Dodon și Vladimir Voronin, a fost creată de votul masiv din diaspora.

Partidul Acțiune și Solidaritate - 55,1%

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 24%

Partidul Politic Șor - 8,1%

Blocul electoral „Renato Usatîi” - 4,1%

Platforma Demnitate și Adevăr -1,8%

Partidul Politic „Democrația Acasă” - 1,1%

Chestia numită AUR a luat sub 0,5% pentru că, spre deosebire de fraierii din România, basarabenii ştiu că e o jucărie moscovită. Iar promoscoviţii au votat Dodon. (SFI)
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!