de Constantin DUMITRU

22 februarie 2023

Publicăm în ediţia print două articole scrise acum un an si care au apărut doar în ediţia electronică a Top Business. Evident, am fost împotriva atacului Rusiei împotriva Ucrainei şi am susţinut apărarea cetăţenilor Ucrainei. Unii cititori ne-au certat nitel pentru că li s-a părut că am ignorat că URSS a ciordit teritorii româneşti pe care Hrusciov le-a atribuit Ucrainei şi că am ignorat că în estul Ucrainei sunt chiar şi teritorii ruseşti. Alţii ne-au certat că n-am sprijinit temeinic preoţii ortodocşi de naţionalitate română.

1. Despre teritoriile româneşti din Ucraina am scris permanent inclusiv despre dreptul istoric, politic şi economic de a le recupera. Dovada o reprezintă chiar şi articolul alăturat acum în ediţia print şi publicat în ediţia electronică pe 22 februarie a.c.

2. Preoţii ortodocşi subordonaţi Moscovei, direct infractorului Chiril, patriarhul cu epoleţi KGB al Biserici ortodoxe ruseşti, fac servicii stăpânilor lor. Regretăm că sunt şi preoţi ortodocşi de naţionalitate română care dansează Katiuşa, dar nu-i putem sprijini. Când bisericile ortodoxe ale românilor din Ucraina se vor subordona BOR, aşa cum s-a întâmplat şi în Basarabia, o să-i tratăm ca pe fraţii noştri.

In ultima vreme, ratarea (previzibilă) a aderării României la spaţiul Schengen ne pune în situaţia de a reconsidera raporturile noastre cu Austria şi de a ne aduce aminte că una dintre marile nenorociri care s-a abătut asupra României s-a chemat Dictatul de la Viena.

PNL şi PSD se cam joacă uneori de-a politica dar sperăm că vor fi destul de responsabile pentru a face ce trebuie inclusiv în „monstruoasa coaliţie”.

PMP poate să crească niţel spre a intra în parlament, USR trebuie să nu mai umble pe stradă cu plapuma în cap, UDMR are şansa de a fi în mod real un factor de echilibru, chiar şi PRM poate deveni frecventabil graţie mizeriei desăvârşite cu care partidul sovietic hAUR şi caricaturile jenante stil Şoşoacă acţionează în spaţiul public.

Mai sunt partiduleţe născocite mai ales pentru a pansa orgollile rănite ale unor supravieţuitori răposaţi politic gen Ludovic Orban etc. dar ele n-au nicio şansă. Evident, este nevoie şi de opoziţie şi e probabill că PMP crescut şi USR spălat vor juca rolul, urmând ca ulterior, după divorţul PNL-PSD (care se va produce peste vreo 5 ani) să contribuie la întărirea unei zone raţionale şi efciente de dreapta care să concureze cu o zonă raţională şi eficientă de stânga.
Actualitatea e mereu istorie, istoria e mereu actualitate
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!