25 februarie 2022

România produce foarte puține materiale de construcții, 70% fiind  importate.  Chiar și cele produse in Romania utilizează materie primă din import. Recentul atac al Rusiei va afecta comerțul dintre România și Ucraina. E cazul polistirenului, ale cărui materii prime, produse cândva la Arpechim, sunt acum aduse din import., România va fi afectată, Ucraina fiind unul dintre furnizorii de materiale de construcții ai României.

„Luam materiale de construcții din Ucraina, mai ales fier beton, dar si altele. Fără îndoială că vor fi repercusiuni după ce Rusia a atacat Ucraina. Momentan, e prea devreme să estimăm ce se va întâmpla, dar noi oricum suntem dependenți de materialele de construcții din import în proporție de 70%”,  a declarat Adriana Iftime, președintele Patronatului Societăților de Construcții din România (PSC).

Piața construcțiilor din România va avea de suferit, mai ales că fierul beton e utilizat și în lucrările de infrastructură, dar și în cele rezidențiale sau construcția de clădiri de birouri sau de retail. (AB)
Piaţa construcţiilor din România - afectată de invazia Rusiei în Ucraina
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!