Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business -  fondata 1993, Anul XXVII
nr. 10 (897) Octombrie 2019
Reproducerea oricarei imagini sau oricarui text din acest site se poate face doar cu acordul TopBusinessNews.
Potrivit art 206 Cod Penal responsabilitatea juridica apartine autorilor textelor publicate.
Romani care reusesc
Canadianca de origine romana
Bianca Andreescu a castigat US Open





















Pentru performanta istorica, Bianca va fi sarbatorita in fiecare an la Toronto, pe

16 septembrie.


Data a fost declarata

„Ziua Bianca Andreescu”.


„Pentru a o felicita pentru realizarile ei extraodinare de la US Open si a-i
multumi pentru ca este o inspiratie pentru tinerii sportivi din tara, sunt
fericit sa proclam ziua de 16 septembrie „Ziua Bianca Andreescu” in orasul
Toronto„

, a scris primarul John Tory, pe Twitter






Claudia Maria DUMITRU - model de
mare succes international







































Claudia Maria Dumitru a implinit anul acesta 23 de ani si este considerata unul

dintre cele mai de succes modele din lume. A aparut pe copertile revistelor de

specialitate Vogue, Elle. Specialisitii in moda anticipeaza ca pana in 2020

romanca va ajunge in primele 20 de femei din lumea showbiz-ului.


Claudia Maria Dumitru a fost imaginea Armani la Saptamana Modei de la New

York. A prezentat si pentru alte case de moda precum: Dolce Gabbana si Roberto

Cavalli.


Din aceasta toamna, romanca de 23 de ani este imaginea Emporio Armani,

Roberto Cavalli si a mai multor branduri de nisa. Tanara isi desfasoara

activitatea in cele mai importante centre ale modei din lume, respectiv: Milano,

New York si Paris








Romanca Dana Spinant in echipa de
comunicare a Ursulei von der Leyen


Ursula von der Leyen, presedintele Comisiei Europene, a anuntat ca o romanca

va fi membra a echipei sale de comunicare, in pozitia de adjunct al purtatorului

de cuvant. Este vorba de Dana Spinant, in prezent director de buget si

comunicare la Directia Generala pentru Politici regionale si urbane in Comisia

Europeana, care si-a inceput cariera in Comisia Europeana in 2010, ocupand

diferite poziti.


Inainte de a lucra la Comisia Europeana, Dana Spinant a fost jurnalista timp de

15 ani la European Voice (2002-2009), EUobserver.com (2001-2002), dar si

corespondent de la Bruxelles pentru diferite televiziuni din Romania, dupa ce

debutase ca jurnalista la ProTV.























Dana Spinant va lucra in echipa Ursulei von der Leyen impreuna cu Jens

Flosdorff (Germania, in functia de Executive Communication Adviser) si Eric

Mamer (Franta, in functia de purtator de cuvant).






Oana Corina Constantin - campioana
mondiala


Sportiva romanca Oana Corina Constantin este noua campioana mondiala de

gimnastica aerobica in proba individuala, la Campionatele lumii gazduite de

Incheon (Coreea de Sud).





































Legitimata la Farul Constanta si antrenata de Maria Fumea, Oana Corina

Constantin care, prin evolutia ei a contribuit si la medalia de argint adjudecata

de echipa Romaniei, si-a inscris in palmares, la 24 de ani, cel mai bun rezultat

al carierei, medalia mondiala de aur, dupa ce castigase un argint in proba

individuala la Campionatele europene de la Bucuresti, din 2011, precum si un

bronz in concursul de grup.


In proba individuala, medalia de argint a fost obtinuta la Incheon de chinezoaica

Yu Yugyang, iar cea de bronz - de Aurelie Joly (Franta).


De asemenea, in cadrul finalelor Lucian Savulescu, Lavinia Panaete, Dacian

Barna au ocupat locul 4 la trio, iar in proba de dance reprezentantele Romaniei

(Anca Surdu, Madalina Cioveie, Andreea Bogati, Alexandra Oprea, Andreea

Darie, Laura Cristache, Denisa Ganea, Bianca Becze) s-au clasat pe locul 5, in

ambele aceste probe aurul revenind tarii gazda, Coreea de Sud.








Petru Mitroi - student genial care a
primit cea mai mare distinctie
medicala pentru descoperirea unei
modalitati de tratare a articulatiilor
bolnave



Pe 30 septembrie 2019 la Congresul European al reumatologilor, intreaga sala a

aplaudat 10 minute in picioare persoana care se afla la tribuna: Petru Mitroi -

student roman care a propus utilizarea unei formule unice apte sa permita

restabilirea completa a articulatiilor dureroase.



















Implementarea acestei idei a fost preluata de structurile stiintifice ale

Romaniei. Specialisti de la Institutul de Reumatologie, Universitatea de

Medicina etzc au fost implicati in dezvoltarea preparatului care a fost deja creat

si prezinta rezultate excelente.


Preparatul poate salva milioane de vieti/ Evident, cele mai importante companii

din lume i-au oferit lui Petru Mitroi la inceput sute de mii, ulterior milioane si

chiar zeci de milioane de dolari, dar autorul a preferat ca produsul sa fie produs

in Romania


Din partea statului, dezvoltarea preparatului a fost coordonata de Matei

Pavelescu, reumatolog roman, doctor in medicina, profesor, academician al ASR,

director adjunct al Institutului de Reumatologie, sef al catedrei de reumatologie,

care apreciaza ca “Noua metoda a lui Petru declanseaza procesul de reparare a

cartilajului si a tesutului osos, prin oprirea procesului de putrezire si inchiderea

sursei de infectie. Datorita acestui fapt, este restabilit accesul liber al sangelui

la tesutul osos al articulatiei si astfel incepe regenerarea acesteia. In plus, el

suplineste lipsa lichidului sinovial, ceea ce restabileste capacitatea de lucru a

articulatiei si creste flexibilitatea acesteia. Eforturile unui numar atat de mare

de medici si specialisti medicali au fost necesare pentru a construi in jurul

formulei propuse un preparat eficient care trateaza articulatiile in orice etapa si

la orice varsta”.


Evident, noul preparat este si o importanta afacere, motiv pentru care vom

urmari evolutia tanarului dar si a mediului profesional si comercial in care

acesta evolueaza.

(CS)









La Bristol,


Restaurantul TRANSILVANIA va invita
cu o ospitalitate si surprize culinare
romanesti


de Mihai CHIREA


Bristol este un celebru port si important oras din sud-vestul Marii Briranii.

Istoria sa de peste un mileniu si jumatate cuprinde fabuloase si chiar mitologice

evenimente ce au marcat intreaga evolutie a Angliei. Aici, in peripliul meu prin

aceasta tara de a gasi povesti si fapte ale unor romani care, departe de locurile

natale, si-au reconfigurat destinul in succes, aveam sa-l intalnesc pe dl. Alin

Serban, managerul general al unui pitoresc si inedit, ca profil si oferta,

restaurant romanesc.























Fiind ardelean de origine cum putea altfel sa-l denumeasca mai sugestiv decat

cu numele regiunii romanesti din care vine: TRANSILVANIA. Cateva amanunte

am aflat de la Ioan Claudiu Moldovan, parintele paroh al Bisercii Ortodoxe

Romanesti din Bristol. Domnia sa, cu o amabilitate mai mult decat calda, cu

mandrie, mi-a vorbit despre implinirile si neimplinirile multora dintre romanii pe

care drumul vietii i-au adus pe aceste meleguri. Sunt cateva mii, chiar zeci de

mii in arealul orasului Bristol si in toata zona de sud-est. Doream sa cunosc

cateva persoane, repere individuale care prin ceea ce realizeaza in plan

economic, financiar si nu numai, constiuie in diaspora si chiar in societatea

engleza un exemplu de reusita. Evident, ca si in cazul altor conationali, am fost

curios sa aflu de ce dl.Alin Serban este o asemenea persoana. Dupa un scurt

dialog telefonic am convenit sa ne vedem la proria sa creatie: Restaurantul

Transilvania. Un loc cunoscut, apreciat, si evident cautat de multi romani din

diaspora engleza. Am ajuns in Bristol cu trenul int-o gara impresionant de mare.

Privita din interior iti da senzatia ca te afi intr-o maiestoasa catedrala anglicana.

Din exterior, gara Temple Med si dupa denumire dar mai ales dupa arhitectura

este similara unui imens castel medieval ce te duce cu gandul la vremurile

istorice ale Cavalerilor Templieri. Aici totul este impecabil. De la curatenie pana

la sistemul de informatie si orientare. In mai putin de un sfert de ora eramla

Restaurantul Transilvania. Aveam in fata un tanar in pragul maturitatii fizice, cu

un zambet larg, mai mult decat amabil, cu o privire calda, jovial in gesturi. Un

intelectual sub toate aspectele la prima vedere. Scurtul dialog si amabilitatile de

inceput m-au tentat, pentru cateva minute, sa uit ca sunt la mii de kilometri de

tara si ca de fapt ma aflu intr-un spatiu firesc prin ceea ce inseamna, in mod

autentic, acasa. M-a trezit din aceasta reverie povestea in sine. O poveste spusa

cu o voce calma, uneori strafulgerata de emotia unor intamplari a caror

persuasiune te duce cu gandul la o fictiune livresca.


”Nativ sunt dintr-un sat pitoresc de munte, cu oamenii minunati, harnici si

ospitalieri: comuna Teliu, judetul Brasov. Daca stau bine si ma gandesc,

sufleteste eu de acolo nu am plecat niciodata. Fizic am plecat din tara in

februarie 2004. Am trait si lucrat 12 ani in Italia,iar in Anglia am venit acum 3

ani.La inceput a fost greu. O perioda de incercari si cautari. Am lucrat in diverse

locuri si munci. La curatenie intr-o sala de sport, mecanic la o firma de

dezmembrari si altele. In final m-am angajat ca barman la barul de sub

restaurant. Patronul clubului era chiar asociatul meu de acum, Laza Zarides. O

adevarata piatra unghiulara a noului meu destin. In timp am observat cateva

oportunitati care ar fi putut sa schimbe profilul localului din bar in restaurant.

De exeplu, exista o bucatarie spatioasa si bine utilata si un spatiu generos la

etaj. M-am gandit, mi-am configurat un proiect si m-am dus la patron sa discut

daca este de acord sa inchiriez acest spatiu. Afland ce mi-am propus sa fac, a

refuzat categoric, dar mi-a propus, spre bucuria mea, sa pornim la drum

impreuna.


















Evident ca fost si este pentru mine o mare oportunitate si chiar o mare onoare,

pentru ca el, in materie de bussines este mai mult decat inventiv si pragmatic,

dar si cu o indelungata experienta in domeniu. Am avut si am multe de invatat

de la el. Mai concret ideia mi-a venit stand sus, singur ca barman, vreo trei

saptamani. Daca stai la barul restaurantului, in dreapta, se afla o camera

intunecata. M-am dus la asociatul meu, pe atunci patron, si i-am povestit

spunandu-i ca am impresia ca vad pe cineva necunoscut care se tot uita la mine.

Eu nu am crezut si chiar nu m-am intalnit cu asemenea intamplari legate de

existenta unor asa zise fantome. El a izbucnit in ras si mi-a spus amuzat ca

acesta este motivul pentru care fetele (probabil colege) au refuzat sa lucreze sus.

Atunci mi-am luat inima in dinti si in temeiul psihologic personal ca nu exista

fantome am ales o alta abordare: dialogul. I-am zis direct personajului misterios:

Ok prietene, daca deschid restaurantul sper sa nu vii sa-mi sperii clienti!. La

usa de la intrare este un manechin pe care l-am facut eu. De atunci persoana

misterioasa a disparut. Este posibil sa fi intrat in acesta. Cand sting lumina si

raman doar lumanarile aprinse flacara tremura. Daca le sting si pe ele sunt

momente cand se reaprind. Ca sa fiu linistit ma autosugestionez ca nu le-am

stins destul.”


















Dialogul nostru a continuat si evident, am incercat sa-l fac pe distisul meu

interlocutor sa-mi spuna care au fost pasii in noua sa postura de om de afaceri si

manager? Psihologic, care au fost si sunt trairile sufletesti in noua turnura a

destinului sau?


Pasul mare a fost facut in 2017. Dupa mai multe pregatiri firesti, specifice unui

asemenea important demers, restaurantul a fost deschis. Se faceau bani dar

prea putini pentru inceput. Cheltuielile erau mai mari decat rapiditatea

incasarilor. Dupa fiecare saptamana de bilant observa ca o parte din cheltuieli

era din ce in ce mai consistenta. A plecat la drum cu un buget personal nu mai

mare de 20.000 de lire. In prima luna aceasta suma s-a epuizat. In disperare si

constient ca ceva nu este in regula, poate lipsa de experineta proprie, poate

etuziasmul sau de a obtine un succes peste noapte, poate..... Multe intrebari si

nedumeriri asociate cu o sumedenie de frustrari zilnice. A trebuit sa aiba o

discutie serioasa cu asociatul sau. Acesta l-a linistit si i-a spus ca timp de 6 luni

pana cand in mod normal o asemenea afacere poate da roade sau nu el o va

sustine financiar. La acest episod am observat in coltul ochilor sai o unda de

emotie si o lumina speciala.” Este un om minunat, un prieten adevarat. O sa-l

respect cat voi trai si nu voi uita niciodata efortul si sprijinul pe care mi l-a

acordat intr-un moment de cumpana”. Dupa 6 luni, cu ocazia organizarii unei

ptreceri de Sfintele Sarbatori ale Invierii Domnului, primavara lui 2018, lumina

binefacatoare a acestui minunat eveniment al credintei noastre stramosesti a

adus bucuria primelor satisfactii in afacere. Sigur ca au mai fost si experienta

lucrurilor bune si a necazurilor din mers. S-a bazat de la denumirea localului la

structura meniului, in totalitate romanesca traditionala, pe prezenta multor

romani in zona. L-a jutat aproape fundamental venirea unchiului sau Petrica

Serban, un maestru bucatar in arta culinara romanesca si mai ales cele

transilvanene. Poate si persuasiunea sa in a diloga cu grupurile de romani

constituite pe platformele online. Munca, imaginatia de a-si concepe si realiza

singur reclama, chiar si designul original din interiorul restaurantului. Insasi

firma de la intrare este rodul propriilor maini. Principiui sau fundamental de a

respecta oamenii din jurul sau,fie ei colaboratori sau angajati. Este constient ca

mai sunt multe de facut. A inteles de la prietenul si asociatul sa ca succesul nu

vine peste noapte. Este nevoie de rabdare, multa munca si mult respect pentru

oricine ii trece pragul. Sunt foarte multi romani care au venit si vin sa se bucure

de mancarea si ambianta autentica. Spre marea sa satisfactie sunt din ce in ce

mai multe persoane de nationalitate britanica clientii fideli. Restaurantul

Transilvania din Bristol este locul ales de conationalii nostri la evenimente

importante din viata lor, cununii, botezuri, onomastice, la marile sarbatori din

an, Pasti, Craciun, Revelion etc. Este o oaza autentica de romanism creata prin

perseverenta, patriotismul, credinta si sufletul ales al unui roman de succes

care se numeste romaneste:

ALIN GHEORGHE SERBAN


Mult succes draga prietene!
Lista continua...
Lista continua...
Lista continua...
Lista continua...
Lista continua...

Pe 10 septembrie, la cea dea 23-a Adunare

 

Generala a Organizatiei Turismului Mondial

 

(UNWTO), ce a avut loc la Sankt Petersburg,

 

doamna profesor universitar Dr. Gabriela Tigu -

 

Academia de Studii Economice din Bucuresti - si

 

vicepresedinte al FIJET Romania, a fost

 

desemnata membru al comisiei de etica a

 

Organizatiei Turismului Mondial, pentru un

 

mandate de patru ani, o premiera pentru

 

Romania in cadrul acestui forum.La preselectia

 

ce a durat patru luni, au participat 29 de

 

membri din diferite tari.


Comisia de etica a  Organizatiei Turismului

 

Mondial se constituie din opt membrii si un

 

presedinte, provenind din toate zonele lumii.

 

Infiintata in 2003, aceasta este o organizatie

 

independenta si impartiala, responsabila de

 

interpretarea, evaluarea si aplicarea

 

prevederilor Codului Global de Etica inTurism a

 

Organizatiei Turismului Mondial (UNWTO)

Prof. Univ. Dr. Gabriela Tigu - membru al World Comitee
on Tourism Ethics (WCTE)
 
Lista continua...