22 iulie 2021

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani pe Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Acesta a primit cea mai înaltă decorație a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan. Acest ordin a mai fost primit doar de Guvernatorul BNR Mugur Isarescu si post mortem de Patriathul Teoctist.

În alocuțiunea sa, președintele i-a mulțumit Patriarhului pentru „contribuția importantă la afirmarea Bisericii Ortodoxe Române ca important partener de dialog al statului român pentru consolidarea societății noastre democratice - o societate a libertății de conștiință, deschisă dialogului și îmbrățișând valorile comune ale solidarității, carității și iubirii aproapelui.”

Papa Francisc a transmis un mesaj  remarcabil pe care-l reproducem integral.

Patriarhul Teofil al Ierusalimului l-a felicitat pe Părintele Patriarh Daniel cu prilejul celei de a 70 a aniversări a nașterii sale .  In Mesajul transmis de Patriarhul Teofil al Ierusalimului se subliniază ca ,, a ctitorit Catedrala Națională simbol al poporului român .Totodată Patriarhul României a contribuit enorm și la menținerea unității dintre Bisericile Ortodoxe ,, scrie Preafericitul Teofil .

Au mai transmis mesaje de felicitare între alții Patriarhul Kiril al Întregii Ruse, Neofit al Bulgariei, Patriarhul ecumenic Bartolomeu, episcopul vicar patriarhal Quais Erzurum al Antiohiei și Întregului Orient, Patriarhul Ieronim al doilea al Atenei și Intregii Grecii.

Momentul aniversar a fost marcat printr o Slujbă de Te Deum la Catedrala Patriarhală.

Cu același prilej au fost transmise mesaje de felicitare din partea autărităților , a unor conducători de instituții și din partea credincioșilor.

Născut în satul Dobrești comuna Bara din județul Timiș, de Sfântul Ilie, în familia învățătorului Ciobotea, cel de al treilea copil, Dan Ilie a fost atras din copilărie de carți și de rugăciune.   

Sătenii sunt mândri că cineva din satul lor a ajuns ,,atât de mare ,,. 

Mitropolitul Moldovei , Preasfințitul Teofan a spus cu acest prilej că moderația, înnoirea în Duhul traditiei, cautarea caii de mijloc , dreapta măsură și așezarea în prim plan a misiunii și unitații bisericii sunt coordonatele esențiale în gândirea și lucrarea Părintelui Patriarh.Acesta a adăugat că într o societate românească dezbinată Biserica și a păstrat unitatea. 

Cornelia STANCIU

  

Mesajul Papei Francisc catre Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel, Îndrumător al Bisericii Ortodoxe Române

Preafericitului Daniel,
Arhiepiscopul Bucureștilor,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Cu ocazia celei de-a șaptezecea zi de naștere a Preafericirii Voastre, Vă asigur cordial de apropierea mea spirituală. Mă rog ca Dumnezeu Cel Atotputernic să aducă binecuvântările Sale de sănătate și fericire peste Preafericirea Voastră și să reverse din abundență darurile Sfântului Duh peste slujirea Voastră bisericească.

Lumina lui Iisus Cel înviat să lumineze întotdeauna asupra Voastră, iar Biserica Ortodoxă Română, sub îndrumarea Preafericirii Voastre, să continue să crească în credință și în caritate, pentru a da mărturie despre Domnul Hristos.

Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecțiune de întâlnirea noastră în București, reînnoiesc în rugăciune urările mele cele mai bune și Vă îmbrățișăm fratern în pacea Domnului.

Papa Francisc
Preafericitului Părinte Daniel,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a împlinit 70 de ani
Patriarhul a primit de la preşedintele Klaus Iohannis cea mai înaltă decoraţie românească,
a fost felicitat de Papa de la Roma, de mari ierarhi ai bisericilor ortodoxe,
de multe personalităţi naţionale şi mondiale
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!