Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business -  fondata 1993, Anul XXVII
nr.3 (890) Martie 2019
TopTurism
Reproducerea oricarei imagini sau oricarui text din acest site se poate face doar cu acordul TopBusinessNews.
Potrivit art 206 Cod Penal responsabilitatea juridica apartine autorilor textelor publicate.
La Targul International de Turism Romexpo
Peste 1 000 de vizitatori la standul Africii de Sud


de Nicoleta POPESCU

In cele 4 zile ale Targului de Turism  - editia de primavara, la standul Ambasadei Africii de Sud au ajuns 1064 de vizitatori. Ambasada a participat la a 41-a editie a Targului desfasurat în pavilionul Romexpo intre 21 - 24 februarie 2019.  26 de turoperatori romani au venit la stand pentru a solicita facilitarea de contacte cu turoperatori sud-africani.

E.S Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud la Bucuresti a acordat interviuri presei explicand ca tara sa este o destinatie turistica de neuitat pentru orice vizitator. Numai in 2018, Africa de Sud a fost vizitata de peste 10 milioane de turisti straini. Din Romania, 2000 de turisti au calatorit in Africa de Sud anul trecut, mentioneaza dl. ambasador. ”Africa de Sud atrage prin fauna salbatica foarte bogata, diversitatea etnografica, ospitalitatea si prietenia oamenilor, frumusetea oraselor. Este singura tara din lume in care locuintele a doi laureati Nobel pentru Pace se afla pe aceeasi strada: Nelson Mandela si Desmond Tutu”, a adaugat dumnealui.


Africa de Sud are 21 de Parcuri Nationale, 1333 de Rezervatii Naturale si 8 site-uri în patrimonial mondial UNESCO. ”Strategia turistica este bine dezvoltata”, explica dl. ambasador, ”fiind axata pe 6 piloni: safari si fauna salbatica, turismul de aventura, turismul urban, cultura si traditii, litoral, excursii în natura. ”

Destinatiile turistice propuse  vizitatorilor au inclus Parcul National Kruger, plajele ce se intind pe 2800 de kilometri de litoral, frumosul oras Cape Town si insula Robben din largul Atlanticului, coloniile de pinguini, canionul Blyde River- cel mai mare canion verde din lume, Drumul Vinului, Table Mountain si multe altele.

Copiii prezenti la stand au avut ocazia sa cunoasca The Big Five, cele cinci animale mari din savana africana - elefantul, leul, bivolul, leopardul, rinocerul - si au primit cu incantare stegulete sud-africane, semne de carte si mouse-pad-uri cu imaginile celor cinci.