Diaspora Hub

Platforma Diaspora Hub vine in sprijinul cetatenilor romani din afara Romaniei si a asociatiilor si grupurilor de sprijin de peste hotare in situatii de urgenta
Diaspora Hub, un proiect dezvoltat de Code for Romania in parteneriat cu Guvernul Romaniei si Departamentul pentru Situatii de Urgenta, vine in sprijinul cetatenilor romani din afara Romaniei si a asociatiilor si grupurilor de sprijin de peste hotare in situatii de urgent precum cea cu care ne confruntam in aceste luni.

Code for Romania este o comunitate de tineri profesionisti si entuziasti care dezvolta pro-bono soluţii IT cu scopul de a rezolva probleme ale societatii. E vorba de creearea de aplicatii civice in urmatoarele domenii:informare si acces la date publice, educare si promovare a culturii, implicare si colaborare civica, facilitarea accesului la servicii publice

Cu ajutorul unui chestionar simplu de cateva intrebari ce poate fi accesat la   https://diasporahub.ro, orice roman care are nevoie de ajutor sau de informații va fi ghidat usor catre grupurile care ii pot oferi sprijin, fie ca vorbim despre livrarea unor cumparaturi, sprijin cu cateva traduceri, informatii utile in aceasta perioada etc. Prin aceste functionalitati, platform isi propune sa distribuie cat mai uniform si efficient cererile de ajutor catre cei care in aceste zile depun eforturi sa sprijine pe toatalumea si sa faciliteze transferul de informatii utile cat mai simplu si pe intelesul tuturor catre romanii din diaspora. Acest proiect este dezvoltat in parteneriat cu Guvernul Romaniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, pro-bono, de catre asociatia neguvernamentala Code for Romania, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externesi al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Sectiunile care pot fi accesate pe aceasta platforma sunt referitoare la transmitere si simptome ale noului coronavirus Covid-19, informatii actualizate despre numarul celor infestati si al deceselor pe teritoriulRomaniei, precum si stiri din surse oficiale de pe siteul GuvernuluiRomaniei (https://www.gov.ro), MinisteruluiAfacerilor de Interne (http://www.dsu.mai.gov.ro).

Diana DUMITRU
Primavara românească
la Bruxelles

Editia a 15-a

Duminica 26 aprilie 2020
începând cu ora 12:30


Festival ONLINE - www.radioarthis.be
A 15-a editie a celui mai mare festival al comunitatii române din Belgia - Primavara româneasca la Bruxelles - va fi organizata anul acesta 100 % online.
Veniti alaturi de noi în data de 26 aprilie, începând cu ora 12:30 pe site-ul Radio-TV Arthis : www.radioarthis.be

Artisti din Belgia si din România si-au dat întâlnire pentru a va prezenta un program ce va aduce cultura si traditiile românesti în casele dumneavoastra, oriunde v-ati afla !
Interviuri în direct cu artisti si interpreti de muzica folclorica, emisiuni înregistrate si numerosi invitati va asteapta sa va prezinte România autentica.

În aceasta perioada de incertitudine si de asteptare, vom trai împreuna momente de voie buna, bucurie si speranta!

Citiți programul aici
Expozitie virtuala

Ouale de Pasti - motive, simboluri, traditie

21.04.2020
Arthis - Casa de Cultura Belgo-Româna va invita sa descoperiti, în aceasta perioada de izolare în care nu am putut sa ne bucuram de prezenta celor dragi alaturi de noi, o expozitia virtuala dedicata motivelor, simbolurilor dar si traditiilor si obiceiurilor legate de sarbatorile pascale în România. Mai multe informatii...
Vizitati expozitia pe Facebook.
Info: 02/511 34 20 - info@arthis.org - www.arthis.org

Organizatori : Arthis - Casa de Cultura Belgo-Româna si Radio-TV Arthis. În colaborare cu : Zamfira, KomBust, I-Art, Euro-Mara Events, We in Europe, Elle/Zij - Femei Românce în Belgia, Arthis Artists, StuRo, MusicArthis - Piano B-Art, Femei Roma, Street Art Music, Asociatia Parintilor Români din Belgia, Basarabeanca, ADR-Vlaanderen, Top Business. Cu sprijinul : Primariei Orasului Bruxelles (Cabinetul Primarului, Departamentul pentru Tineret, Departamentul pentru Cultura si Patrimoniu, Departamentul Echipament, Departamentul pentru Comert, Departamentul pentru Spatii Verzi), Comisiei Comunitare Flamande, Stedenfonds, Federatiei Valonia-Bruxelles, Cocof, FIPI.
Radio Arthis
 
Editie electronica a publicatiei tiparite
Top Business -    fondata 1993,
Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!