Reproducerea oricarei imagini sau oricarui text din acest site se poate face doar cu acordul TopBusinessNews.
Potrivit art 206 Cod Penal responsabilitatea juridica apartine autorilor textelor publicate.


Anul II, nr 11 (17)
noiembrie 2019



Revista de cultura editata
de Asociatia
„Acceleratori ai performantei”

Editor general

Constantin DUMITRU

REDACTIA


Redactor sef adjunct:


Dan Anghelescu

Editor Senior:


Marian Timofti

Redactori:


Maria Schifirnet,  Adela Stoian,
Tamara Timofti

Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business -  fondata 1993, Anul XXVII
nr. 11 (898) Noiembrie 2019
Turismul gastronomic

„Conform procedurilor de inregistrare a unei denumiri in Registrul

 

Denumirilor de Origine Protejate si al Indicatiilor Geografice Protejate, nu a

 

fost depusa in termenul legal nicio declaratie de opozitie. Astfel, potrivit

 

termenelor Regulamentului de punere in aplicare al Comisiei Europene,

 

produsul „Carnatii de Plescoi” (IGP) dobandeste denumirea de indicatie

 

geografica protejata, la 20 de zile de la publicarea Regulamentului in

 

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, deci termenul curge de la data de 4

 

octombrie 2019“ se arata in materialul transmis de Ministerul Agriculturii.


Protectia carnatilor de Plescoi a fost solicitata la nivel European de Asociatia

 

pentru promovarea carnatilor de Plescoi, infiintata in anul 2009, din dorinta

 

de a duce mai departe traditia si de a pastra gustul autentic al produsului.


Carnatii de Plescoi au devenit al saselea produs romanesc recunoscut si

 

protejat in Uniunea Europeana, alaturi de magiunul de prune Topoloveni,

 

salamul de Sibiu si novacul afumat din Tara Barsei, scrumbia de Dunare

 

afumata si telemeaua de Ibanesti.


La Comisia Europeana se mai afla depuse documentatiile pentru alte doua

 

produse pentru dobandirea protectiei europene Indicatie Geografica Protejata,

 

Cascaval de Saveni si Telemea de Sibiu. Alte 20 de produse au fost

 

identificate pentru o posibila inregistrare, Telemea de Vaideeni (judet

 

Valcea), Branza de burduf de Bran, Gem de rabarbar, Branza de Gulianca,

 

Salata deltaica cu icre de stiuca, Virsli de Hunedoara, Paine de Pecica,

 

Salam de Nadlac, Salinate de Turda, Usturoi de Copalau, Ceapa de Pericei,

 

Sunca ardeleneasca, Varza de Toboliu, Bere nemteana, Cobza cu pastrav

 

afumat de Valea Putnei, Covrigul muscelean, Prune afumate de Samburesti,

 

Carnati oltenesti, Mere de Voinesti. (

Tamara TIMOFTI

)

Carnatii de Plescoi recunoscuti international
Numarul 1 in productia de ciocolata de casa din Romania,
Pan Food lanseaza
Napolitanele spirala
cu gust de copilarie