Masurile restrictive adoptate de catre Ministerul de Interne in contextual combaterii raspandirii  corovanirusului are un impact major asupra industriei HoReCa atat la nivel national, cat si local, jucatorii din aceasta nisa fiind obligati sa-si suspende imediat activitatile.

Pentru cei care activeaza in domeniul restaurantelor, teraselor sau cafenelelor, varianta de a livra produsele prin curier este singura de care acestia se pot servi in perioada aceasta, reusind astfel poate sa plateasca chiria, ceva utilitati si poate o parte din salarii. Cei mai multi insa si-au pus activitatea pe “hold”, fapt ce i-ar putea costa chiar falimentul daca situatia persista.

In judetul Brasov exista peste1.600 de firme care au un obiect de activitate principal in industria ospitalității. Aceste firme însumează peste 10.300 de salariați din peste 50 de localități din județul Brașov, 5000 dintre acestia activand doar in municipiul Brasov .Aproximativ 10.000 de angajati sunt trimisi in somaj tehnic.

Pe masura ce panica se instaleaza, ritmul de scadere a vanzarilor se intensifica si in zona de delivery si take away, putand sa ajunga la -50%.

Reprezentantii Hospitality Culture Institute sunt de parere ca: “In fata unei asemenea amenintari pentru intreaga industrie de profil, este foarte important sa transmitem un semnal de siguranta si incredere, astfel incat operatorii sa adopte toate masurile posibile de preventie”.

Astfel, clientii trebuie asigurati si chiar sa vada efectiv ca persoana care intra in contact direct cu banii nu intra in contact cu mancarea. Și invers. Controlul lantului de aprovizionare este un aspect de luat in seama pentru cei din industria restaurantelor. Cu cat este mai scurt lantul de aprovizionare si cu cat producatorul este mai dedicat respectarii regulilor sanitare, cu atat clientii vor avea incredere mai mare in produsele restaurantelor. Agentii de livrare trebuie echipati corespunzator, manusile si mastile fiind necesare trasmiterii sentimentului de incredere. Asadar, atat producatorii cat si cei din industria restaurantelor precum si firmele de food delivery trebuie sa se asigure ca mesajul pe care il transmit este acela de siguranta.Va prezentam cateva masuri de siguranta conform Horeca News (https://www.horecanews.ro)


Diana DUMITRU
Industria HoReCa, una din cele mai impactate de masurile restrictive
cu privire la impiedicarea
raspandirii Covid-19
Editie electronica a publicatiei tiparite
Top Business -    fondata 1993,
Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!
Back
Next
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Editie electronica a publicatiei tiparite Top Business - 
fondata 1993,  Anul XXVIII -
nr. 4 (903) Aprilie 2020
Promovam  performanta  economica!