14 decembrie 2023

In octombrie 2023, s-au împlinit 30 ani de când a apărut Top Business. Era o proaspătă rubrică în săptămânalul Flagrant și cu ocazia TIB - celebrul targ internațional organizat la Romexpo - mulți oameni de afaceri au apreciat că rubrica trebuie să devină publicație. Conducerile de atunci ale Camerei de Comerț și Industrie a României și ale Romexpo ne-au propus chiar să devenim publicația oficială a acestor instituții. Ne-am mulțumit cu statutul de publicație independentă.

Top Business a avut o ascensiune remarcabilă, devenind un săptămânal de succes, apoi, în condiții de criză economică severă, a supravierțuit, a apărut lunar în formula print dar treptat a devenit cotidian în formula electronică. Mai mult, a preluat si multe dintre celelalte publicații ale Grupului de Presa Top Business (Flagrant, publicația umoristică Bulă, Curierul Sănătății, Piața de Artă, Vinurile României etc) care au apărut perioade îndelungate separat dar a și născut publicații noi, provenite din rubrici cu tradiție (Top Turism, Agro Top, Turismul Gastronomic, cel mai recent Români care reușesc etc) sau născocite mai recent.

Sărbătorirea va avea loc nu doar în paginile tipărite și în edițiile electronice, ci și întrun loc magic, Casa Oamenilor de Știință, unitate a Academiei Române, unde  profesioniști conduși de directorul Alexandru Junghie vor găzdui invitații de seamă care vor participa. Cu acest prilej vor fi acordate Premiile Naționale pentru Performanță (care se acordă de mai bine de un sfert de veac), Diplomele de Excelență și Diplomele de Onoare unor personalități autentice ale României. Cam jumătate dintre cei premiați au mai primit diplome sau premii Top Busines dar, ca de fiecare dată, sunt și nume noi care intră pe lista pe care se pătrunde greu. Vom prezenta pe larg premiații (cei mai mulți foarte cunoscuți pentru că au o inevitabilă celebritate) în numerele viitoare ale publicațiilor noastre și mult mai repede în edițiile elctronice. Premiile Naționale pentru Performanță vor include ca deobicei, opere de artă de mare valoare create de artiști plastici renumiți la nivel mondial (Elena Dăscălescu, Costachi Dumitraș, Luminița Gliga, Mihail Gavril, Răzvan Paul Mihăescu, Sorin Mihailescu, Marilena Murariu, Vasile Pop Negreșteanu, Rodica Toth Poiată).

Intre cei care vor primi premii si diplome se află Prof.univ Dr. Ecaterina Andronescu, General Prof. Dr. Olimpiodor Antonescu, Prof.univ.dr Mircea Beuran, Dr.ing și Dr.economist Nicolae Bud, Sef lucrari Dr. Cătălin Bulai, Dr. Ramona Chiriac, Prof.Univ.Dr. Adrian Cioroianu, Dr. Mihai Marius DAN (medic, general în retragere), Prof.univ.dr. Mircia Dumitrescu, Sergio Faleschini, Grammenos Grammenoudis,  Prof.Univ.Dr. Cătălin Nae, Prof.Univ.Dr. Viorel Pană,  Prof.Univ.Dr. Andreea Paul, Ileana Perneș Dănălache, Prof.univ.Dr. Mircea Perpelea, Prof.Dr. Gheorghe Popa, Prof.univ dr. Irinel Popescu, Ileana Perneș Dănălache, Mihai Precup, General Dumitru Prunariu, Sorin Stanciu - președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Marian Timofti, Prof.univ.Dr. Gabriela Țigu, Cristina Vladu, Silviu Zetea, Monica Zvirjinschi,.

Ne va face plăcere să-i prezentăm pe larg pe toți premiații și cititorii noștri vor beneficia șli de texte redactate de domniile lor pentru că mulți au și o activitate publicistică remarcabilă. Evident, din momentul în care sunt scrise aceste rânduri e posibil și chiar necesar să apară și alte nume.

Cu prilejul sărbătorii Top Business, Ileana Perneș Dănălache va lansa o carte de excepție pe care o s-o prezentâm în amănunt pe ediția electronică dar și în viitorul număr tipărit al Top Business.

Constantin DUMITRU
La sărbătorirea a 30 ani de la apariția Top Business, vor fi acordate  Premii Naționale pentru Performanță, Diplome de onoare și Diplome de excelență
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Publicatie de informatie medicala şi educatie sanitara editata de Asociatia Acceleratori ai Performantei
Grupul de presa Top Business
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!