Noua conducere a A.S.C.P.D.
6 decembrie 2022

Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) anunță componența noului Consiliu Director ales de membrii organizației pentru un mandat de doi ani. Totodată, Consiliul Consultativ își mărește numărul de membri, ajungând astfel la 21 de persoane.

În urma alegerilor care au avut loc în luna Iulie 2022, membrii ASCPD au decis componența Consiliului Director ASCPD pentru perioada 2023 - 2024, format dintr-un Președinte și trei Vicepreședinți:

·         Cireașă Daniela Irina - Președinte

·         Dumitrescu Marius - Vicepreședinte

·         Simionovici Daniela - Vicepreședinte

·         Naste Sebastian Dan  - Vicepreședinte

“Le mulțumesc colegilor mei din asociație pentru încrederea acordată. Noul Сonsiliu Director îsi propune atât continuarea proiectelor aflate in desfășurare cât și punerea în aplicare de proiecte inovative pentru România. Punem accent pe pregatirea profesională continuă a membrilor noștri și pe atragerea de noi membri. Statutul corect al Responsabilului cu protecția datelor în cadrul organizațiilor este una dintre prioritățile noastre. Prin acțiunile desfășurate în perioada imediat următoare sperăm să contribuim la creșterea gradului de conștientizare a importanței protecției datelor personale în rândul persoanelor vizate. Ne arătăm disponibilitatea pentru colaborarea cu autoritățile implicate în prelucrările de date cu caracter personal precum și dorința de a deveni un sprijin activ pentru Autoritatea Națională de Supraveghere.” Declară Cireașă Daniela Irina, Președinte ASCPD 2023-2024.

Consiliul Consultativ ASCPD este format din membri de onoare care au avut un aport deosebit privind promovarea și dezvoltarea domeniului confidențialității și protecției datelorpersonale în România, dar și din personalități din afara țării care contribuie, prin activitatea pe care o desfășoară constant, la creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului, dar și al autorităților naționale cu privire la importanța confidențialității și protecției datelor personale:

Giulescu Cătălin, Director Direcția pentru Evidența persoanelor și administrarea bazelor de date, fost Responsabil cu protecția datelor personale al Ministerului Afacerilor Interne.

Ploeșteanu Nicolae, Directorul Centrului pentru Protecția Datelor - Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Hodoș Felix, Președinte al Societății Române de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private din Tîrgu Mureș (SOROCAPP), Avocat și practician în insolvență, coordonator al „Hodoș și Asociații” și „Hodoș Business Recovery”

Cîmpean Dan, Director General Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC

Maria Maxim, Partener la Wolf Theiss, Senior Manager EY și fost Chief Compliance and Data Privacy Officer la Telekom România

Bozianu Sergiu, Președinte al Asociației pentru Protecția Vieții Private, Fost Director Adjunct -  Direcția Generală de Supraveghere și Conformitate la Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova

Săvescu Andrei, Managing Partner la SAVESCU & ASOCIATII

Păun Ciprian, Co-head of Cluj Office of NNDKP, Directorul RRPDSCP

Costea Roland - Expert tehnic și trainer în domeniul Cyber Security/GDPR, șef de securitate, conformitate și arhitect de confidențialitate

Cîmpeanu Toma , Președintele Asociației Naționale pentru Securitatea Sistemelor Informatice

Iancu Ștefan, Legal Advisor, Ethics & Compliance Specialist, CEO Iprivacy

Buzianu Oana, Security Consultant  - Certified Ethical Hacker - Pentester, CEO WINTECH

Cristian Deca, membru fondator ASCPD, Managing Partner Decalex Digital

Șerban Popa, Managing Partner Unity Solutions, fost EPG Senior Account Excecutive Microsoft Romania

Deca Cristiana - Membru fondator și Vicepreședinte ASCPD 2018-2022

Olteanu Alin - Membru fondator și Vicepreședinte ASCPD 2018-2022

Donciu Cristian Ștefan - Vicepreședinte ASCPD 2020-2022

Dumbravă Andrei Nicolae - Vicepreședinte ASCPD 2020-2022

Panait Bogdan - Vicepreședinte ASCPD 2020-2022

Popescu-Chiliment Ionuț -Vicepreședinte ASCPD 2020-2022

Stoica Paul Sebastian - Vicepreședinte ASCPD 2020-2022

Despre Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) România

Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) este creată cu scopul de a informa și de a reuni profesioniștii care doresc să gestioneze cu success punerea în aplicare a Regulamentului General privind Protecția Datelor 2016/679 și a legislației aferente, funcționând ca un organism consultative profesionist pentru personae și organizații. ASPDC este o organizație non-guvernamentală, autonomă, apolitică și non-profit care ajută la definirea, susținerea și îmbunătățirea profesiei de Responsabil în protecția datelorși a altor specialiști în domeniu și își desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile OG nr. 26/2000.

ASCPD ghidează persoanele responsabile în protecția datelor și alți specialiști în domeniul confidențialității datelor în rezolvarea numeroaselor probleme juridice, tehnice și organizatorice pentru a obține un echilibru adecvat între interesele persoanelor vizate, care necesită protecție, și cele ale operatorilor.

Obiectivul ASCPD este de a oferi soluții concrete la problemele cu care se confruntă specialiștii în confidențialitate și protecția datelor, de a crește gradul de conștientizare a legislației și de a oferi membrilor săi un forum în care aceste subiecte să poată fi dezbătute, precum și un loc de pregătire profesională continuă. ASCPD militează pentru îmbunătățirea gradului de conștientizare cu privire la tehnologiile și legile care pun în pericol viața privată, pentru a se asigura că publicul este informat și implicat.

După o perioadă de 12 luni de monitorizare a activității ASCPD în România, membrii Confederației Organizațiilor Europene pentru Protecția Datelor (CEDPO) au avizat favorabil, în aprilie 2020, adeziunea organizației românești, devenind astfel cel de-al zecelea membru cu drepturi depline.

Confederația Organizațiilor Europene pentru Protecția Datelor (CEDPO) este o “organizație umbrelă” care reunește cele mai reprezentative asociații naționale de protecție a datelor din Uniunea Europeană. CEDPO a fost fondată în septembrie 2011 de Association Française des Correspondants à la Protection des Données à Caractère Personnel (AFCDP, Franța), Asociación Profesional Española de Privacidad (APEP, Spania), Gesellschaft fur Datenschutz und Datensicherheit eV (GDD, Germania) și Nederlands Genootschap van Functionarissen voor de Gegevensbescherming (NGFG, Olanda). Din momentul fondarii în 2011 și până în momentul aderării Asociaţiei Specialiştilor în Confidenţialitate şi Protecţia Datelor (ASCPD), doar cinci organizații au mai fost invitate să se alăture Confederației: ADPO din Irlanda, ARGE Daten din Austria, ASSO DPO din Italia, SABI din Polonia și AEPT din Portugalia

Scopul acestei Confederații este de a promova rolul Responsabilului cu protecția datelor (DPO) și de a milita pentru un sistem de protecție a datelor echilibrat, bazat pe experiență practică și eficiență. În plus, CEDPO contribuie activ la o mai bună armonizare a legislațieiși a practicilor privind protecția datelor în Uniunea Europeană (UE) și în Spațiul Economic European (SEE), unind toate organizațiile member într-o singură voce și valorificând astfel experiența bogată și diversă a asociațiilor membre ale CEDPO, care dețin cunoștințe practice despre problemele care înconjoară rolul și poziția DPO, precum și provocările zilnice cu care se confruntă. CEDPO este și un interlocutor active pentru factorii de decizie europeni și autoritățile pentru protecția datelor în contextual adoptării și implementării Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR),  propunerile sale jucând un rol important în definirea legislației actuale, în special în ceea ce privește reglementarea poziției și a rolului responsabilului cu protecția datelor (DPO). De asemenea, CEDPO a participat la modernizarea Convenției 108 a Consiliului Europei („Convenția pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea automată a datelor cu caracter personal”), susținând o mai bună recunoaștere a rolului crucial pe care DPO îl joacă în protecția datelor în zilele noastre.

Mai multe detalii despre proiectele asociației găsiți pe www.ascpd.ro

Informatii transmise de ASCPD
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Editie electronica a publicatiei Top Business - 
fondata 1993
Promovam  performanta  economica!
Editie electronica a publicatiei Top Business -    fondata 1993
Promovam  performanta  economica!